Škola Mariána Gáboríka sa teší veľkému záujmu, privíta vyše 700 detí

02.07.2012 Trenčín

Trenčín 2. júla (TASR) – Vyše 700 detí z celého sveta sa vystrieda v piatich týždňových turnusoch počas tohto leta v hokejovej škole Mariána Gáboríka v Trenčíne. Jej štvrtý ročník odštartoval v nedeľu v MG aréne v Trenčíne.
"Som rád, že škola sa takto rozbehla a ja spolu s niektorými ďalšími chalanmi budem môcť odovzdať svoje hokejové skúsenosti. Nie je to o tom, že za týždeň sa deti naučia hrať hokej, ide však o dobrý štart a za ten týždeň pre ne pripravíme hravou formou mnoho aktivít," uviedol Gáborík na pondelňajšej tlačovej konferencii.
Podľa jedného z manažérov hokejovej školy Michala Krúpu prichádzajú do Trenčína hokejové talenty doslova z celého sveta, pričom cudzinci tvoria vyše polovicu účastníkov školy. "Máme deti z celej Európy, ale vďaka popularite Mariána Gáboríka za morom evidujeme aj záujemcov z Kanady a USA. Mali sme tu dokonca aj deti z takej nehokejovej krajiny, ako je Mexiko," uviedol s tým, že len v tomto roku príde do Trenčína okolo 90 detí z Poľska či 45 detí zo Švédska.
"Počas týždňa k nám príde 25 až 30 viac či menej známych trénerov, medzi nimi napríklad Oto Haščák či Ernest Bokroš. Pomôcť prídu aj súčasní či bývalí hokejisti. Pre deti je pripravený bohatý sprievodný program, návšteva kúpaliska, hradu, pamätihodností či autogramiáda s hviezdami NHL a KHL ako Mariánom a Marcelom Hossovcami, Gáboríkom, Brankom Radivojevičom, Tomášom Kopeckým, Zdenom Chárom, Richardom Lintnerom a ďalšími," dodal Krúpa s tým, že Gáboríkova hokejová škola je najväčšou v Európe a o deti sa počas týždňa bude starať okrem trénerov aj 15 vychovávateľov.
Bezprostredne po tlačovej konferencii odovzdal Gáborík symbolický šek na 3000 eur riaditeľovi ZŠ na Hodžovej ulici, kde hokejovo vyrastal nielen on, ale i mnoho ďalších hokejových osobností. "Chodil som do tejto školy a týmto spôsobom by som chcel vrátiť škole to, čo mi dala," povedal Gáborík.
 

Vyberte región